CoJeszcze.pl
Search
Dom
Impreza
Majsterkowanie
Samochód
Nieruchomości
Wyjazdy
Zarządzanie
Dom
Impreza
Majsterkowanie
Samochód
Nieruchomości
Wyjazdy
Zarządzanie
Składniki do sushi
Ryż do sushi - specjalny ryż, który jest kleisty i polecany do przygotowania sushi.
Wodorosty nori - cienkie, jadalne wodorosty, które służą jako podstawa do umieszczenia ryżu i innych składników.
Surowa ryba - najczęściej używaną rybą w sushi jest łosoś, tuńczyk, krewetki i homary, ale można również użyć innych rodzajów ryb, takich jak krewetki, krab, kalmary i inne.
Warzywa - ogórek, awokado, marchewka, rzodkiewka, papryka, kalafior, brokuły, szpinak, ogórek i innych.
Jajka - jajka są używane do przygotowania usztywnionej omelety zwanej tamagoyaki.
Sosy - sos sojowy, sos rybny, sos chili, sos wasabi i sos do sushi.
Marynowane imbir - marynowany imbir jest używany jako przystawka do sushi, a także pomaga w oczyszczaniu podniebienia między różnymi rodzajami sushi.
Wasabi - rodzaj ostrej pasty, która jest używana do dodania ostrości do sushi.
Sery - np. ser kremowy Philadelphia lub ser feta, często dodawany do sushi jako nadzienie.
Inne dodatki - na przykład sezam, szczypiorek, koper, grzyby i inne, zależnie od gustu.